Dzelteno astes melnā kakadu

Dzeltenā astes melnā kakadu ir liela kakadu dzimtene Austrālijas dienvidaustrumos, kuras garums ir 55–65 cm. Tam ir īsa cekuls galvas augšdaļā. Tās apspalvojums pārsvarā ir brūngani melns, un tam ir izteikti dzelteni vaigu plankumi un dzeltena astes josla. Ķermeņa spalvas ir ar dzeltenu malu, kas piešķir ķemmētu izskatu. Pieaugušam tēviņam ir melns knābis un sārti sarkani acu gredzeni, bet mātītei ir kaula krāsas knābis un pelēki acu gredzeni. Lidojuma laikā dzeltenās astes melnās kakadu dziļi un lēnām plīvo ar savdabīgu smagu šķidruma kustību. Viņu skaļie drausmīgie žēlabaini zvani nes lielus attālumus.

Dzeltenās astes kakadu attēls ir licencēts Creative Commons Attiecinājums-kopīgošana līdzīgi .
Sākotnējais avots: sākotnēji Flickr ievietoja kā dzelteno astes kakadu (Calyptorhynchus funereus)
Autors: David Cook Wildlife PhotographyPermission (Šī faila atkārtota izmantošana) Šis attēls, kas sākotnēji tika ievietots vietnē Flickr.com, tika augšupielādēts vietnē Commons, izmantojot Flickr augšupielādes robotu, Snowmanradio (diskusija), 2009. gada 23. februārī, 14:28, (UTC). Tajā dienā tā tika licencēta saskaņā ar zemāk minēto licenci. Šis fails ir licencēts saskaņā ar Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licenci. Jūs esat brīvs: koplietot - kopēt, izplatīt un pārsūtīt darbu

Dzeltenās astes melnā kakadu ir klasificēta kā vismazāk uztraucamā. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.



Dzeltenā astes melnā kakadu ir viena no sešām melno kakadu sugām Austrālijā. Pēdējos gados tas ir strauji samazinājies vietējo biotopu klīrensa dēļ, zaudējot barību un ligzdošanas vietas. Vairāk



Dzeltenā aste-kakadu, Calyptorhynchus funereus, Eucalyptus regnans mežā un ietekme uz meža apsaimniekošanu ”. Savvaļas dzīvnieku izpēte 21 (3): 267–78. doi: 10.1071 / WR9940267. 41. ^ Vapstra, Marks; Doran, Niall (2004). (pilns teksts) 'Novērojumi dzeltenā astes melnās kakadu ligzdošanas dobumā un nocirstajā kokā, kas to uzņēma, Tasmānijas ziemeļaustrumos'. Tasmānijas dabaszinātnieks 126: 59–63. http://www.tasfieldnats.org.au/TasNatArticles/TasNat126/TN126-WAPSTRA. Vairāk

Dzeltenās astes melnās kakadu Calyptorhynchus funereus ir sastopamas visā Austrālijas dienvidaustrumos DR Kvīnslendā, NSW austrumos, Viktorijā, Tasmānijā, Basa šauruma salās un Austrālijas dienvidu dienvidos. Dzeltenās astes melnās kakadu nav uzskaitītas kā nacionāli apdraudētas, tomēr Austrālijas dienvidos dzeltenās astes melnās kakadu tiek uzskatītas par neaizsargātām saskaņā ar Nacionālo parku un savvaļas dzīvnieku dienvidu Austrālijas (NPWSA) savvaļas dzīvnieku sarakstiem. 2000. Eyre pussala Kakadu populācija ir izolēta no citām kontinentālo un salu populācijām (ieskaitot Kangaru salu), un kopš Eiropas apmetnes tā ir dramatiski samazinājusies. Vairāk



Dzeltenās astes melnā kakadu ir liela (55 - 65 cm) kakadu. To ir viegli identificēt pēc lielākoties melnā apspalvojuma, un lielākā daļa ķermeņa spalvu ir apmalētas ar dzeltenu krāsu, kuras nav redzamas no attāluma. Tam ir dzeltens vaigu plāksteris un dzeltenie paneļi uz astes. Sievietei ir lielāks dzeltenais vaigu plāksteris, gaiši brūns rēķins (vīriešiem pelēks-melns) un dzeltenās astes paneļos ir melnas zīmes. Jaunie putni atgādina pieaugušu mātīti, bet jauniem tēviņiem ir mazāks vaigu plāksteris. Vairāk