Dienvidu pudu attēli un fakti

PuduPudu (Pudu puda) ir mazākais briedis pasaulē, kura garums ir no 60 līdz 85 centimetriem. Tos var atrast Čīlē un Argentīnā no jūras līmeņa līdz 3200 metru augstumam. Viņi ir ļoti piesardzīgi dzīvnieki, kuri ik pa brīdim pārbauda vēju, stāvot uz pakaļējām kājām, barojot zarus un mizu, augļus, lapas un sēklas. Tās plēsēji ir ērgļu pūces puma , lapsas un mazi kaķi. Kad pudu jūtas apdraudēti, tas parasti bēg zig-zag formā un ar stirnām ir unikāla spēja uzkāpt kokos, kad tas ir apdraudēts. IUCN to uzskata par apdraudētu, un tā galvenie draudi ir dzīvotņu iznīcināšana, no Eiropas ievesti ikri un dambrieži, kā arī mājas suņi.
Kuros zooloģiskajos dārzos tie ir?
Edinburgas zooloģiskais dārzs (Apvienotā Karaliste) un Losandželosas zooloģiskais dārzs (Savienotās Valstis)

Čīles pudu, dienvidu pudu ir iekļauta IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā neaizsargātie (VU), kas tiek uzskatīti par saistītiem ar lielu izmiršanas risku savvaļā.

Valstis
Argentīna un Čīle
Dienvidu pudu biotopi
Subantarktiskais mežs
Daži fakti par
Dienvidu pudu

Pieaugušo svars : 10 kg (22 mārciņas)



Maksimālais ilgmūžība : 18 gadi



Sievietes briedums: 274 dienas

Vīriešu briedums: 320 dienas



Grūtniecība: 200 dienas

Zīdīšana: 61 diena

Metiena lielums: 1



vācu aitu ganu krāsa sarkana un melna

Svars dzimšanas brīdī : 0,9 kg (1,98 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar S