Pignozes bruņurupucis

Pignozes bruņurupucis - pēdējais seno bruņurupuču ģimenes loceklis

Pignozes bruņurupucisPignozētais vai pignozais bruņurupucis (Carettochelys insculpta) ir vienīgais senās saldūdens bruņurupuču ģimenes Carettochelys pārstāvis. Viņi drīzāk izskatās kā jūras vai jūras bruņurupucis, nevis saldūdens bruņurupucis, kam pēdu vietā ir pleznas. Viņi dzīvo Austrālija un Jaungvineja saldūdens tilpnēs, piemēram, lagūnās, upēs un dīķos. Citi šī neparastā izskata bruņurupuča vietējie nosaukumi ir bruņurupucis bez kauliņiem, Fly River bruņurupucis, Warradjan un Jaungvinejas bruņurupucis bez platuma.






Bet cits nosaukums, ko jūs varat nosaukt, ir “neaizsargāts”. Šī ir klasifikācija, kuru suga iegūst tieši pirms pasludināšanas par apdraudētu. Pignozes bruņurupucis tiek medīts par tā gaļu un olām; var nomirt no ūdens piesārņojuma vai no motorlaivu ievainojumiem un tiek nelikumīgi izvesti no savvaļas eksotisko mājdzīvnieku tirgū. Tiek lēsts, ka pasaules pignozo bruņurupuču populācija ir puse no tām, kas bija 90. gadu sākumā.




zilā papēža dzīvnieku planēta

Vispārējs izskats


Kā norāda nosaukums, šim bruņurupucim ir dīvainas formas deguns. Tas ir garš un beidzas ar purnu. Tas palīdz bruņurupucim palikt pilnīgi paslēptam zem ūdens, vienlaikus elpojot caur garo purnu. Bruņurupucim pēdu vietā ir četri pleznas ar diviem bāliem nagiem uz katra plezna. Apvalks vai apvalks nav ciets, bet ādains. Pignozes bruņurupucis ir blāvi olīvu pelēks ar gaišu vēdera apakšdaļu un čaulas apakšējo pusi.



gari matains čivava sajaukts ar pomerāniju


Tēviņi ir nedaudz mazāki nekā sievietes. Viņiem ir arī slaidāka aste nekā sievietēm. Lielāko pieaugušo sieviešu svars var būt 66,13 mārciņas (30 kilogrami), bet vidējais svars ir 44 mārciņas (20 kilogrami). Pieauguša pignozes bruņurupuča apvalks izaug līdz 28 collu (70 centimetru) garumam. vecumā no 14 līdz 16 gadiem, pirms tas sasniedz pilnu izmēru.


Dzīves cikls un uzvedība


Mātītes iznāk smilšainā zemē, lai dētu olas sausajā sezonā (tas atšķiras atkarībā no bruņurupuča dzīves vietas). Mātīte katru otro gadu izdēj divas partijas vai sajūgus. Viņiem vajadzīgs gads, lai atpūstos starp audzēšanu. Sajūgs satur no 4 līdz 39 olām. Olas pārziemo visā aukstākajā lietus sezonā. Kad atkal atnāk sausais laiks, viņi izšķiļas uzreiz un nonāk ūdenī, kur paši sevi aizstāv.


Pignozētie bruņurupuči ēd ļoti dažādus pārtikas produktus, tostarp ziedus, augļus, sēklas, augus, kukaiņus un lobītus vēžveidīgos un zivis. Veicoties, norobežots bruņurupucis var dzīvot 50 gadus.


pūdelis zelta retrīveru maisījums

Faendalimas pignozes bruņurupuča attēls, kas licencēts saskaņā ar Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licence .

Pignozes bruņurupucis ir klasificēts kā neaizsargāts (VU), kas tiek uzskatīts par pakļautu lielam izmiršanas riskam savvaļā.