Filipīnu lidojošā lemura attēli un fakti

Filipīnu lidojošais lemursFilipīnu lidojošais lemūrs (melanogastera lidošana) dzīvo (jūs uzminējāt) Filipīnās, tomēr tā ir ierobežota tikai ar dažām salām. Filipīnu lidojošais lemurs ir mazs zīdītājs, kura garums ir aptuveni 14-17 collas (35-43 centimetri) un svars ir tikai 2,2 līdz 3,7 mārciņas (1,1-1,7 kilogrami). Lai gan to sauc par lidojošo lemūru, tas faktiski nevar lidot, un tas pat nav lemurs - faktiskie lemuri ir atrodami Madagaskarā un tuvās salās, kuras sauc par Komoro salām. Filipīnu lidojošajam lemūram ir plaša seja un galva, proporcionāli mazas ausis un lielas acis, un tam ir arī naglas kājas, kas ir siksnas kāpšanai un slīdēšanai (nevis lidošanai). Viņu aste nodrošina arī lidojumu navigāciju un ir vidēja garuma - viņu ekstremitātes ir garas, un starp tām no priekšpuses līdz aizmugurējām ekstremitātēm ir savienota īpaša membrāna, lai nodrošinātu spēju slīdēt.

Filipīnu lidojošā lemura sugas nosaukums ir Cynocephalus Volans, un tas pieder Cynocephalus ģintij. Cynocephalus pieder Cynocephalidae dzimtai, kurai ir tikai viena cita dzīvā ģints un suga Galeopterus (Sunda Flying Lemur [kas arī nav īsts lemurs]) un viena zināma izmirusi ģints un suga Dermotherium. Cynocephalidae pieder pie kārtas Dermoptera . Dermoptera pieder superkārtai Euarchontoglires, un tā pieder Infraclass Eutheria (placentas zīdītājiem). Kokos tie nav labi pielāgoti kāpšanai; tomēr ir pietiekami labi, lai visu mūžu paliktu kokos. Šo neveiklību var attiecināt uz pretstatāmo īkšķu trūkumu, un tā vietā, lai kāptu lēnā augšup, viņi lēkā, satver un atkal lēkā, lai uzkāptu kokā. Āda starp to ekstremitātēm, slīdot, sniedzas pēc iespējas lielākai formai, nodrošinot maksimālu virsmas laukumu, un var ļaut slīdēt 70 pēdas (70 metrus) no koka līdz kokam, nezaudējot pārāk lielu augstumu.

Galvenokārt nakts, Filipīnu lidojošais lemurs ir ļoti kautrīgs radījums, un, lai arī tam ir asi zobi, tas barojas ar augu vielām un augļiem. Viņu priekšzobu zobi ir ļoti unikāli, tie ir gandrīz kā maza ķemme ar divdesmit zariem uz katra priekšzoba - un to funkcija līdz šim nav pilnībā zināma. Savā vaislā un grūtniecības laikā (grūtniecība) viņi atgādina marsizāles, jo bērns piedzimst tieši pēc 60 dienām, un tas ir ļoti niecīgs un neattīstīts - paies divi gadi, līdz viņš būs gatavs uzsākt savu darbību. Pēc piedzimšanas tā pieķeras mātes vēderam, bet māte to aizsargā no ievainojumiem ar asti, jo, saliekot to zem zemes, arī tiek salocīta daļa membrānas lidošanai. Pagaidām nav zināms, vai Filipīnu lidojošais lemūrs varētu būt saiknes priekštecis starp Marsupial un Placenta zīdītājiem.

Starptautiskā dabas un dabas resursu saglabāšanas savienība uzskaita Filipīnu lidojošo lemuru kā apdraudētu dzīvotņu zaudēšanas un cilvēku plēsēju dēļ. Filipīnu lidojošais lemurs ir atkarīgs no Filipīnu lietus mežiem, un šī dzīvotne tiek zaudēta satraucoši. Ņemot vērā garo vairošanās laiku un Filipīnu lidojošā lemura mazuļa nobriešanu divus gadus, pat indivīdu malumedniecība ļoti ietekmē iedzīvotājus. Viņu lēnākais apdzīvotības līmenis kavē atveseļošanos, un tas varētu izraisīt arī ģenētisko sadalījumu, ja populācijas turpinātu samazināties, tomēr līdz ar šo samazinājumu tās tiks uzskaitītas kā apdraudētas un tām tiks pievērsta lielāka uzmanība.

Interesanti fakti par Filipīnu lidojošajiem lemuriem:

  • Papildus draudiem tie ir arī kritiski apdraudētā Filipīnu ērgļa primārais pārtikas avots - un, ja Filipīnu lidojošā lemura skaits turpinās samazināties, Filipīnu Ērglis dabā nonāks izzušanas priekšā.

  • Lai arī tie var būt neveikli alpīnisti, Filipīnu lidojošais lemūrs ir ārkārtīgi apdāvināts pilots, kad tas slīd un var manevrēt dažās biezākajās lapotnēs.

Lidojošais lemurs, Filipīnu lidojošais lemurs ir IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā kā neaizsargāts (VU), kas, domājams, saskaras ar lielu izmiršanas risku savvaļā.

Filipīnu lidojošā lemura nosaukumi
Filipīnu lidojošo lemuru grupu sauc par “karaspēku”.
Valstis
Filipīnas
Filipīnu lidojošo lemuru biotopi
Mākslīgais / sauszemes , Mežs , Stādījumi un Subtropu / tropu sauss mežs
Daži fakti par
Lidojošais lemurs (planieris)

Pieaugušo svars : 1,3 kg (2,86 mārciņas)



Grūtniecība: 105 dienas



Zīdīšana: 193 dienas

Metiena lielums: 1



Svars dzimšanas brīdī : 0,039 kg (0,0858 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar P