Purva briežu attēli un fakti

Purva briežiPurva brieži (Blastocerus dichotomus) kādreiz tika atrasts vairākās Dienvidamerikas valstīs, bet tagad tas ir sastopams tikai nelielos Peru apgabalos, Argentīnā, bet galvenokārt Brazīlijas dienvidos. Purva briežu fosilās atliekas ir atrastas Brazīlijas ziemeļos, Urugvajā un Patagonijā. Sugas skaits samazinājās tik daudz, ka 1996. gadā to Starptautiskā Dabas un dabas resursu saglabāšanas savienība (IUCN) uzskaitīja kā “neaizsargātu”. Tā nekad nav noņemta no jutīgo personu saraksta.

Daļa iemesla, kāpēc purva brieži ir tik neaizsargātas sugas, ir saistīts ar tā lielumu. Tā ir lielākā briežu suga Dienvidamerikā un vilinošs gaļas avots pieaugošajai cilvēku populācijai. Tā kā pieaugušie purva brieži var sasniegt 330 mārciņu (150 kilogramu) svaru, Dienvidamerikas ģimenei tas ir daudz gaļas uz nagiem. Tas cilvēku ir padarījis par pašreizējo purva briežu galveno plēsēju.

Pirms Homo sapiens , vienīgie plēsēji, kas bija pietiekami lieli, lai nogāztu purva briežus, bija jaguāri un pumas. Tā kā šie lielie kaķi arī ir apdraudēti, tie cilvēku medniekiem nav liela konkurence. Purva brieži izaug līdz sešu pēdu (divu metru) garumam, un viņu mugurkauls sasniedz trīs pēdu un vienpadsmit collu augstumu. Tēviņiem ragi izaug gandrīz divas pēdas (60 centimetrus) gari. Kā liecina viņu vārds, viņi dod priekšroku dzīvot purvos vai purvos, lai gan viņi ar prieku rikšos uz visiem applūstošajiem līdzenumiem (bet tikai tad, kad tos pārpludina). Šīs izvēles iemesls daļēji ir saistīts ar maskēties . Viņu gaiši iedegušās ādas un melnās kājas saplūst ar purva niedrēm un garajām zālēm, bet izliekas citās vietās. Purva brieži arī labprātāk ēd augus, kas aug tikai purvos vai dīķos, piemēram, ūdensliliju.

Purva brieži cenšas pielāgoties straujajām izmaiņām dzimtenē. Lai arī brieži visaktīvāk darbojas rītausmā un krēslas stundā, Mičiganas Universitātes Zooloģijas muzejs ziņo, ka daži purva briežu ganāmpulki tagad darbojas tikai naktī. Daži ganāmpulki pārceļas arī uz kalnainākiem grēdiem, kur cilvēki mēdz nebraukt. Purva briežu vidējais lielums ir no pieciem līdz septiņiem dzīvniekiem.

Whaldener Endo purva brieža attēls, licencēts saskaņā ar GFDL

Purva brieži ir iekļauti IUCN apdraudēto sugu Sarkanajā sarakstā kā neaizsargātie (VU), kas tiek uzskatīti par saistītiem ar lielu izmiršanas risku savvaļā.

Purva briežu nosaukumi
Purva brieža mazuļu / mazuli sauc par “mazuļu vai ēzeli”. Mātītes sauc par “stirnu, pakaļkāju vai govi”, tēviņus - par “buks, briedis vai bullis”. Purva briežu grupu sauc par “ganāmpulku”.
Valstis
Argentīna , Bolīvija , Brazīlija , Paragvaja un Urugvaja
Purva briežu dzīvotnes
Purvi, purvi, purvi, purvi, kūdrāji un Mitrāji (iekšzemes)
Daži fakti par
Purva brieži

Pieaugušo svars : 102,5 kg (225,5 mārciņas)



Pārdošanā pit rotveileru maisījuma

Grūtniecība: 270 dienas



Metiena lielums: 1

Metieni gadā: 1



Svars dzimšanas brīdī : 4,2 kg (9,24 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar M



pitbull un boksera kucēni