Zirgkrūtiņš Bowerbird

Fawn-breasted Bowerbird ir izplatīts Jaungvinejā un Austrālijas ziemeļos, kur tas apdzīvo tropiskos mežus, mangrovju audzes, savannas mežus un meža malas. Tās uzturs galvenokārt sastāv no vīģēm, augļiem un kukaiņiem. Ligzda ir vaļīga kauss, kas izgatavots no maziem spieķiem kokā. Pats loceklis ir avēnijas tipa ar divām nūjas sienas pusēm un parasti dekorēts ar zaļām ogām.

Fawn-breasted Bowerbird attēls ir licencēts Creative Commons Attiecinājums .
Sākotnējais avots: Pašu darbs
Autors: Stavenn

Fawn-breasted Bowerbird ir klasificēts kā vismazāk uztraucamais. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.



Fawn-breasted Bowerbird, Chlamydera cerviniventris ir vidēja izmēra, līdz 32 cm garš, bowerbird ar pelēcīgi brūnu plankumainu baltu apspalvojumu, melnu rēķinu, tumši brūnu varavīksneni, dzeltenu muti un apelsīnu bufeti zemāk. Abi dzimumi ir līdzīgi. Mātīte ir nedaudz mazāka par tēviņu. Fawn-breasted Bowerbird ir izplatīts Jaungvinejā un Austrālijas ziemeļos, kur tas apdzīvo tropiskos mežus, mangrovju audzes, savannas mežus un meža malas. Tās uzturs galvenokārt sastāv no vīģēm, augļiem un kukaiņiem. Vairāk



* Zirgkājains putnu putns, Chlamydera cerviniventris. Ņemiet vērā, ka pelēkais kaķu putns (Dumetella carolinensis) un melnais kaķu putns (Melanoptila glabrirostris) no Amerikas un Abesīnijas kaķu putns (Parophasma galinieri) no Āfrikas ir nesaistīti putni, kas pieder dažādām ģimenēm. Atsauces - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Foršava, Džozefs. ed. Dzīvnieku enciklopēdija: Putni. Londona: Merehurst Press. 228. – 331. ISBN 1-85391-186-0. Vairāk

Zirnkrūtis Bowerbird Chlamydera cerviniventris 2009 IUCN Sarkanā saraksta kategorija (kā novērtēja BirdLife International - oficiālā IUCN putnu sarkanā saraksta iestāde): Vismazāk satraukts diapazona lieluma kritērijs (sastopamības apjoma samazināšanās par 30% desmit gadu vai trīs paaudžu laikā). Vairāk



peke-a-poo

Fawn-breasted Bowerbird ir izplatīts Jaungvinejā un Austrālijas ziemeļos, kur tas apdzīvo tropiskos mežus, mangrovju audzes, savannas mežus un meža malas. Lielais putnu putns ir izplatīts un pamanāms Austrālijas ziemeļu iedzīvotājs. Rietumu putns ir putns, kas izplatīts sausajā Centrālajā Austrālijā un Pilbaras reģionā Rietumaustrālijā. Plankumainais putns ir plaši izplatīts Kvīnslendas iekšzemē un Jaundienvidvelsā. Vairāk