Kalifornijas kondors

Sugas līmenis:

Kalifornijas kondora attēls ir licencēts ar Creative Commons Attiecinājums .
Sākotnējais avots: Kalifornijas kondors Augšupielādēja Snowmanradio
Autors: Steisijs no Sandjego

Kalifornijas kondors - valkājot sirdi uz piedurknes



Kalifornijas kondorsKalifornijas kondors (Gymnogyps californianus) ir viens no lielākajiem lidojošajiem putniem pasaulē. Viņi lidos līdz 150 jūdzēm dienā, meklējot pārtiku. Šo putnu dzīves ilgums ir līdz 60 gadiem, padarot to par vienu no visilgāk dzīvojošajiem putniem. Tos bieži atrod pie lieliem, augstiem kokiem vai klintīm, kur viņi var veidot ligzdas.



do miniatūras haskijus


Šiem raksturīgajiem grifiem ir ļoti gari kakli un plikas galvas, kas ļauj tiem baroties liemenī. Ķermeņa šķidrumi viņiem neuzķersies to uzbūves dēļ. Kad viņiem jāuztur silti, viņi var iebāzt galvu pūkainajās, spalvainajās apkaklēs. Apbrīnojami, ka šo putnu ādas krāsa mainās atkarībā no viņu emocijām. Krāsas var mainīties no dzeltenas līdz neona-zaļai līdz mirdzošai sarkanoranžai, līdz pat purpurzilai.




Pārdošanā pelēko dobermanu kucēni

Kalifornijas kondoratori uztver ēdienu un bieži vien paliek augstu gaisā, riņķojot ap nesen atrastu maltīti, lai citiem kondoriem norādītu, ka ir pienācis laiks ēst. Viņi galvenokārt barojas ar carrion un meklēs jūdzes, lai to atrastu. Turklāt cilvēks būtnes (medību ceļā), galveno plēsēju kondoru vidū ir ērgļi, koijoti, čūskas un kalnu lauvas. Šie dzīvnieki galvenokārt uzbrūk jauniem kondoriem vai ēd kondora olas




Kalifornijas kondora vidējais svars ir no 8 līdz 13 kilogramiem (18 līdz 29 mārciņas). Viņu spārnu platums var būt gandrīz 3 metrus plats jeb 9,5 pēdas, kas ir lielākais visu citu putnu spārnu platums Ziemeļamerikā. Šie putni pārojas visu mūžu un ik pēc diviem gadiem dēj vienu olu.


Kalifornijas kondors dzīvo Kalifornijas dienvidu centrālās daļas kalnos, Lielajā kanjonā un Zionas nacionālajā parkā. Kalifornijas kondori ir kritiski apdraudēto personu sarakstā. Uz planētas ir palikuši tikai aptuveni 400 šo putnu, ieskaitot gandrīz 200 savvaļā dzīvojošos putnus. Kad viņi savvaļā izmira, nebrīvē audzēšanas programma sāka viņus dzīvot. Kondora cāļus, kas dzimuši nebrīvē, baro ar kondora rokas leļļu, pārliecinoties, ka viņi nekļūst par uzbrukumiem viņu cilvēku aprūpētājiem.

mazāka vācu aitu versija

Kalifornijas kondors ir klasificēts kā kritiski apdraudēts (CR), kas savvaļā sastopams ar ārkārtīgi lielu izzušanas risku.