Melnā spārna papagailis

Melno spārnu papagailis, Hapalopsittaca melanotis, ir mazs drukns papagailis, kas sastopams Andu austrumos. Tas lielākoties ir zaļš ar lieliem melniem plankumiem uz spārniem, blāvi dzelteniem ap acīm, zili pelēku knābi un atšķirīgiem plankumiem virs ausīm. Tam ir divas pasugas atsevišķos diapazonos:

Melno spārnu papagailis ir klasificēts kā vismazāk uztraucamais. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.



Melno spārnu papagailis, Hapalopsittaca melanotis, ir mazs (24 cm) plecīgs papagailis, kas sastopams Andu austrumos. Tas lielākoties ir zaļš ar lieliem melniem plankumiem uz spārniem, blāvi dzelteniem ap acīm, zili pelēku knābi un atšķirīgiem plankumiem virs ausīm. Tam ir divas pasugas atsevišķos diapazonos: * H. m. melanotis: Bolīvijas jungas, 1500-2500m. Galva lielākoties blāvi tirkīza līdz slānekļa zila, ausu pārsegi tumši vai melni. * H. m. peruviana: Austrumu Peru Andi (ieskaitot Vairāk



Melno spārnu papagailis, Hapalopsittaca melanotis, ir pazīstams arī kā melnais auss papagailis vai Peru melnā spārna papagailis. Šis papagailis ir endēmisks Andu austrumiem (kalnu grēda gar Dienvidamerikas rietumu krastu). Sezonas migrācija vietnēs ir iespējama atkarībā no pārtikas pieejamības un ligzdošanas vietām. Viņu iecienītajos biotopos ietilpst kalnu meži, gan augsti koki, gan purvaini apgabali (mitrāju teritorijas, kurās uzkrājas skāba kūdra, beigtu augu materiālu nogulsnes, bieži sūnas). Vairāk

Melno spārnu papagailis Hapalopsittaca melanotis IUCN 2009. gada Sarkanā saraksta kategorija (kā novērtēja BirdLife International - oficiālā IUCN putnu sarkanā saraksta iestāde): Vismazākais bažas Neaizsargāta saskaņā ar diapazona lieluma kritēriju (sastopamības apjoma samazināšanās par 30% desmit gadu vai trīs paaudžu laikā). Vairāk



Melno spārnu papagailis Hapalopsittaca melanotis = Aprakstījis: Lafresnaye (1847) Alternatīvs (-i) parastais (-ie) nosaukums (-i): Melnais auss papagailis Vecais (-ie) zinātniskais (-ie) nosaukums (-i): Vietnes autori nezina. Fotogrāfijas par šo sugu Range Andes of cw nav pieejamas. Dienvidamerika; (1) C. Peru. (2) Wc. Bolīvija (Serrania de Siberia). Vairāk

* Melnās spārnu papagailis, Hapalopsittaca melanotis * Zilganais papagailis, Pyrrhura devillei * Zilā papēža, Northiella haematogaster * Zilā vaiga papagailis, Amazona dufresniana * Zilā apkakles papagailis, Geoffroyus simplex Vairāk